Werkwijze

Voorbehandelen

De huid wordt gereinigd met Lycotane. Lycotane reinigt de huid, verwijderd vuil, bodylotion en transpiratie. De ingredienten zijn Jasmijn en Kamille.

Vervolgens word er een beetje Pre-Waxing Oil aangebracht (met Abrikozenpitolie). Deze olie zorgt voor een beschermlaagje tussen de wax en de huid zodat de wax alleen aan de haartjes trekt en niet aan de huid.

 

Behandelen

Tijdens de behandeling wordt speciale hars verwarmd en vervolgens op de huid aangebracht. Dit gebeurt met een houten spatel. Belangrijk om te weten is dat de

wax zich alleen aan de haren hecht en niet aan de huid. De kans op irritatie wordt hiermee dus verkleind. 
Nadat de hars is afgekoeld, zal die met één trekbeweging worden verwijderd.

Om de hotwax te verwijderen worden geen ontharingsstrips gebruikt, in tegenstelling tot de stripwax, daar worden wel ontharingsstrips gebruikt.

 

Nabehandelen

Wanneer ongewenst haar naar tevredenheid is verwijderd, wordt er een voedende lotion van Abrikoos en Lavendel aangebracht. Door gebruik van deze lotion herstelt de huid sneller en worden eventueel plakkerige waxresten verwijderd. Vervolgens word er een beetje Lycon Aloë Vera gel aangebracht.

Deze gel kalmeert en hydrateert. De gel verzorgt en verfrist de huid en vermindert direct roodheid en irritatie na een waxbehandeling.

 

Deze manier van ontharen heeft een langdurig effect en de huid voelt glad en schoon aan.

Door deze methode vaker toe te passen worden de haren minder stug, minder dik en komen in mindere mate terug.